4.1.2017

Nuukuus ampuu yli: pummikännimättö

Yö kaupungilla täysin nuukassa seurassa saattaa päättyä vähintäänkin erikoisesti. Ei sitä ilman kännitilaa tai seuraa tekisi. Menisi tuosta noin vain järjestyksenvalvojan ohi hampurilaispaikan tyhjälle tuolille istumaan ja alkaisi napostella tarjottimelle jääneitä ruokia. Ilmainen alkometri: jos hävettää tai pelkää kiinnijäämistä, ei ole vielä tarpeeksi kännissä.

Kun käyttää samaa taktiikkaa jo baarissa, saa promillet kuosiin ilmaiseksi tai ainakin halvemmalla. Kun viereisen pöydän pilkkijältä jää peli kesken, siirtyy lähes koskematon lonkero itselle.

Ymmärrän kyllä niitä kauhukuvien maalaajia, joiden mukaan ventovieraan tuopista tai ranuista pomppaa vähintäänkin ebola riesaksi. Eihän siinä voi syyttää kuin itseään, jos saa jonkun pöpön tai jalat lähtevät alta tyrmäystipoista. Jälkimmäistä uskon kuitenkin tapahtuvan huomattavasti vähemmän kuin mitä siitä vauhkotaan. Näin vaaleanpunaisten lasien läpi katsottuna kiusaus käy helposti liian suureksi, kun juhlatuulella ollaan. Taistelu hävikkiä vastaan jatkuu vapaailtanakin.

publicdomainpictures.net

Ei tämä mitään kunniallista toimintaa ole, muttei nyt varastamistakaan. Onhan ravintola saanut jo maksun ateriasta tai juomasta. Luulisi herra hampurilaispaikan johtajan olevan jopa hyvillään, että joku vähentää jätekustannuksia. Niitä pöytiin sammuvia, ruoastaan likimain vain hajut ottaneita on meinaan paljon, se nähtiin nyt taas uudenvuodenyönä. Pummi ei kuitenkaan ole tuottoisa asiakas, mikä on helppo korjata siirtymällä kassajonon jatkoksi niin tahtoessaan.

Nyt kuulostan siltä, että olen bilehile ja pummi oikein viimeisen päälle. Mainittakoon, etteivät promillet tai juhlaseura yleensä ole sopivia tällaiseen toimintaan. Yhden käden sormilla voi laskea monen vuoden ajalta tapaukset, jolloin olen hauskutellut pummikännillä tai -mättöilyllä ja silloinkin erittäin vähänlaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti